lrc.nl

Aardrijkskunde

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom de ene persoon een professionele voetbalclub kan kopen, terwijl een andere persoon niet genoeg te eten heeft? Waarom er elke minuut 30 voetbalvelden aan bos worden gekapt? Hoeveel meer dan 7 miljard mensen er op onze aarde kunnen leven? Dat de Oudegracht in Utrecht ooit de grootste haven van Nederland was? Hoe het komt dat er elke dag 200 dier- en plantensoorten uitsterven? Hoe Nederlanders al eeuwen het water in onze rivieren en de Noordzee als vriend en vijand zien? Hoe de Mount Everest van bijna 9000 meter hoog ooit is ontstaan? En nog steeds hoger wordt?

Bij aardrijkskunde ga je nadenken over dit soort vragen. Aardrijkskunde is een boeiende en vaak spectaculaire ontdekkingsreis over onze planeet. Aardrijkskunde is interessant en gebeurt de hele dag om je heen. In een steeds meer verbonden en daardoor kleiner wordende wereld is aardrijkskunde een onmisbaar vak. Het helpt je om de snel veranderende wereld en jouw plek in die wereld goed te begrijpen.

Aardrijkskunde op het LRC

Durf jij het aan om je aardrijkskundige kennis te testen? Weet jij welke vormen de verschillende landen in Europa hebben? Klik dan op het bestand Landenspel - Europa. Je kunt daarna je antwoorden nakijken met het nakijkblad.