lrc.nl

Beeldende Vormgeving

In de onderbouw krijg je het vak beeldende vormgeving 2 uur in de week. Dit vak is een samenvoeging van tekenen en handvaardigheid. Je maakt hier 2d en 3d werkstukken. Je gaat bijvoorbeeld bij een 2d werkstuk dieren leren natekenen en bij 3d ga je aan de slag met het maken van een lichtsculptuur.
Ook leer je hier werken met verschillende materialen en technieken.
Je leert werken met materialen als pen en inkt, verf, houtbewerken, maar ook technieken zoals animatie en film.
Je krijgt opdrachten waarbij je gaat samenwerken met anderen, maar ook individuele opdrachten. Bovenal leer je bij ons je creativiteit te ontwikkelen.
Daar hoort lekker experimenteren en proberen bij.
We kijken naar kunstenaars uit het verleden en heden om je te laten inspireren en we inspireren elkaar.
Je krijgt van ons een schetsboek. Hierin maak je veel opdrachten en hierin kan je ook je talent laten zien. In het schetsboek komen bijvoorbeeld schetsen, mindmaps, inspirerende plaatjes en uitgewerkte tekeningen. Je gaat veel leren over de beeldaspecten vorm, kleur, compositie, ruimte, etc. Met deze beeldaspecten leer je betere keuzes maken voor je beeldend werk en je kan werk van andere kunstenaars beter begrijpen.

Culturele kunstzinnige vorming (CKV)
(Vak in de bovenbouw)
Ook in het vierde en vijfde leerjaar blijf je je creativiteit ontwikkelen. Bij CKV verdiep je je als architect, muzikant, performance artiest, documentairemaker of vanuit een andere creatieve makersrol in jouw eigen belevingswereld en interesses. Middels verschillende kunstvormen onderzoek en reflecteer je op actuele discussies in de samenleving.
Bedenk bijvoorbeeld een muziekfestival waarbij je diversiteit promoot, vertaal jouw thuisgevoel en toekomstdromen naar een huis en ontwikkel een documentaire over duurzaamheid of het religieuze leven van jongeren.
Bij CKV leer je middels kunstvormen over kunst, de maatschappij en jezelf.

Leerlingwerk leerjaar 1, 2 en 3 filmpjes

Stoel Hamster
Me myself and I
Animatieproject Koraal
Animatieproject Space X
Movi It Ballon
Move it boekje
Move it gekleurde muizentrap
Move it groene 3D vorm
Move it tol spiraal
My Stop Motion Movie
Sint Maarten parade

Leerlingwerk leerjaar 1

Leerlingwerk leerjaar 2

Leerlingwerk leerjaar 3