lrc.nl

Duits

Spreek je Duits? Dan spreek je de taal die in Europa het meest gesproken wordt! Voor meer dan 100 miljoen mensen in Europa is Duits de eerste taal. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Zwitserland, Oostenrijk en België spreekt men Duits.
Op het Leidsche Rijn College leer je de basis van Duits. Daarbij vinden we het belangrijk dat je straks kunt communiceren in het Duits: je kunt het begrijpen als je het leest of hoort en zelfs al wat Duits spreken. Dat hoeft natuurlijk niet ‘fehlerfrei’, het is belangrijker dat je de basis snapt.
We vinden het bij het Leidsche Rijn College ook belangrijk dat je de theorie kunt toepassen in de praktijk. Je gaat in het derde jaar dan ook naar de kerstmarkt in Aken en in 5 vwo ga je een week naar Berlijn. Zo’n ‘onderdompeling’ in de taal helpt je om nog beter te worden.
Er zijn veel redenen om Duits te kiezen, één daarvan is dat Duits heel erg lijkt op het Nederlands. En stiekem ken je al best veel Duitse woorden, zoals  “überhaupt” en “sowieso”. Dus of je nou gaat skiën in Oostenrijk, op stadsbezoek gaat in Berlijn of gaat jodelen in de Zwitserse bergen: Eigenlijk zou iedereen gewoon Duits moeten kiezen.

Duits op het LRC
Kookvideo

Leerlingwerk