lrc.nl

Engels

English opens your world

Engels is dé wereldtaal van nu. Als je op een passende en goede manier in het Engels kunt communiceren dan ligt de wereld voor je open.

Dát leer je op het Leidsche Rijn College. Van een gesprekje als je met iemand kennis maakt, tot het schrijven van een nette Engelse brief. Je docent helpt je om op jouw niveau verder te komen zodat je op een natuurlijke manier in het Engels kunt communiceren. 

Ook leer je zelf na te denken over wat waardevol is in het leven. Je leest en hoort verhalen van over de hele wereld. Je leert ze te begrijpen en er kritisch over na te denken. Je leert hoe je jouw ideeën goed kan verwoorden in het Engels.

Met verhalen, literatuur en wereldnieuws maak je kennis met het leven van anderen. Zo lezen we boeken geschreven vanuit een bijzonder perspectief, en praten we over onderwerpen waar mensen van over de hele wereld zich mee bezig houden.

Stap voor stap - en soms met sprongen - word je vaardiger in het Engels. En ook in het leven, want met Engels gaat er een wereld voor je open!

Engels op het LRC

Cambridge English

Op het LRC hebben leerlingen de mogelijkheid om een Cambridge English diploma te halen. Handig wanneer ze een Engelstalige opleiding willen gaan volgen, vaak hoeft er dan geen extra toetsing meer gedaan te worden. Maar ook bij andere toelatingscommissies wordt het Cambridge English tegenwoordig gezien als een waardevolle vaardigheid.

In de onderbouw wordt al gewerkt met Cambridge boeken. Voor verdere verdieping in de Engelse taal kunnen leerlingen vanaf het vijfde leerjaar een diploma halen voor het Cambridge English. Voorwaarde is dat zij in het jaar ervoor een gemiddelde hebben gehaald van een 7,5 (vwo) of een 8 (havo) voor de Engelse vaardigheidstoetsen. Dat is een stevige eis, maar het Cambridge programma is dan ook veeleisend.

De lessenreeks wordt door school betaald. Tegen het einde van de module krijgen leerlingen een advies om wel/niet deel te nemen aan het examen. Het doen van het examen wordt betaald door ouders/verzorgers zelf. De kosten hiervoor bedragen €242,-. Daarom vinden we het van belang dat de leerlingen die zich inschrijven voor het examen een zeer goede kans van slagen hebben.

Lessen Engels