lrc.nl

Frans

Wist jij dat Frans in de top 3 staat van de meest gesproken talen in Europa? Frans is naast Engels de enige taal die op elk continent wordt gesproken. Er zijn ongeveer 75 miljoen Europeanen die Frans als moedertaal hebben. In ons buurland, genaamd België, én in ons geliefde vakantieland Frankrijk ga je enorm veel aan deze mooie taal hebben! 
Op het Leidsche Rijn College krijg je direct vanaf het 1e leerjaar Frans. Wij vinden het belangrijk dat je kan communiceren in het Frans: je kunt jezelf verstaanbaar maken en je kan het lezen. In je schoolcarrière ga je ook een keer naar Lille toe en in 5 vwo ga je een week naar Parijs. Op deze manieren ga je toepassen wat je geleerd hebt! 
In de Nederlandse taal zitten ook al veel Franse woorden. Hierbij kan je denken aan woorden als bureau, plafond, etage en chauffeur. Daarnaast zijn er nog veel meer andere mooie redenen om Frans te leren en die vertellen wij jou graag volgend jaar in de les! 
We nodigen je uit om de PowerPoint te bekijken en de escaperoom te doen op deze site. Je krijgt dan nog veel meer informatie over hoe Frans eruit ziet op het LRC!  

Frans op het LRC
Mondeling Frans