lrc.nl

LRC-lessen, Talentprogramma en buitenschoolse activiteiten

Op het Leidsche Rijn College bieden we klassiek én vernieuwend onderwijs. Dat wil zeggen dat we, naast ons klassikale onderwijs (de Kernlessen), sinds schooljaar 2023/2024 ook keuzelessen aanbieden. Wij noemen deze lessen: LRC-lessen. Deze onderwijsvorm geeft de leerling de kans om zelf te bepalen waar een verdieping of verrijking van bepaalde lesstof prettig of nodig is.

L - LEF/LEVEN (Talentontwikkeling)
R - RICHTING (Keuzelessen)
C - COACHING (Mentorlessen)

Iedereen heeft talenten en we ondersteunen onze leerlingen graag bij het ontdekken daarvan. Talentontwikkeling kan naast plezier ook veel zelfvertrouwen geven en het kan helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding na de middelbare school. Elke periode is er een breed en gevarieerd aanbod aan R-lessen die aansluiten op het Talentprogramma. Zo zorgen we ervoor dat we dicht bij de behoeften en talenten van elke leerling aansluiten.

LRC Talent
Talentprogramma presentatie
Talentles Skateboarden

Bandcoaching

De band Off The Grid bestond nog maar 3 maanden toen ze besloten zich aan te melden voor de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn. De bandleden repeteerden in de studio van Leidsche Rijn College waar ze een oproepje voor de wedstrijd zagen hangen. Ze namen meteen de publieksprijs mee naar huis!

De band Mayday is ontstaan uit de Talentklas van Leidsche Rijn College en trad sindsdien veelvuldig op in de wijk, op het CampusFestival van Cultuur19 en bij de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn. In 2020 namen ze met KLUB19 een eigen videoclip op.

De band The Spacemen heeft in 2022 meegedaan aan de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn en is hier met de publieksprijs vandaan gegaan.

Off the Grid
Mayday

Iedere periode is het aanbod aan R-lessen iets anders, maar denk aan: Sterrenkunde, Filosoferen, Boekenclub, Textiele werkvormen, Rekenvaardigheid, Spelletjes Frans, Verhalen en herinneringen vormgeven, Voorstelling beweging en muziek, Geogebra, Drukkunst, Theaterbeesten, Leesclub, Sieraden maken, Kunst & psychologie, Presentatietraining, Creative writing, Cambrigde English, Mindful lezen, Leerstrategiën, Academic language skills, Leesvaardigheid examenniveau, Creatief literair schrijven, Praktikum, Discussies voeren, Grammatica voor brieven, Deep dive kunstmanifest, Excel en Aquareltechnieken.

Honours Trajectum Utrecht (HTU)

HTU is bedoeld voor talentvolle en ambitieuze kinderen die beter willen worden in de Nederlandse taal.

Een keer per week komen we op school twee uur samen. We lezen de krant en we bespreken interessante artikelen. We lezen een boeiende tekst en leren nieuwe woorden. We doen onderzoek naar een bepaald thema, bijvoorbeeld ‘griezelen’. En er is de boekenclub. Zo ontwikkelen HTU-leerlingen belangrijke vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle schoolloopbaan.

HTU ( voorheen Brede School Academy)

Buitenschoolse activiteiten

Ook buiten de normale lessen om is er van alles te doen op het LRC.

Als je gevoel voor drama hebt kun je bijvoorbeeld bij de toneelgroep, of als je je wil inzetten voor een beter milieu kun je de klimaatgroep versterken.
Naast de lessen die we op school geven, kun je dus ook hier je talenten inzetten of ontdekken. Hieronder kun je filmpjes bekijken van enkele groepen die zich voorstellen, en daarnaast hebben we ook nog: Debatclub, Leerlingenraad, Schoolband + crew, Leerlingmentoren, Ambitieclub, Feestcommissie, Leerlinggeleding MR.

Pomutocadaza (Open podium)
Schooltoneel
Literair café
GSA

Werk van leerlingen