lrc.nl

Talentprogramma en buitenschoolse activiteiten

Iedereen heeft talenten. Weet jij al waar je goed in bent? Wat je leuk vindt en wat je kunt? Wij helpen je graag om dat te ontdekken! Want je kunt ontzettend groeien wanneer je je talenten ontwikkelt. Niet alleen in het vakgebied waarin je je specialiseert, maar ook op andere vlakken. Want groei geeft je lef! Weten waar je talenten liggen, kan ook handig zijn bij het kiezen van een vervolgopleiding na je middelbare school.

In de eerste en de tweede klas kies je twee keer een talentprogramma waar je vervolgens acht weken mee aan de slag gaat. Er zijn zo’n dertig programma’s waaruit je kunt kiezen. Zit jouw keuze er niet bij? Niet getreurd, want je mag ook zelf iets bedenken waaraan je wilt werken en dan word je daarin begeleid.

LRC Talent
Talentprogramma presentatie
Talentles Skateboarden

Bandcoaching

De band Off The Grid bestond nog maar 3 maanden toen ze besloten zich aan te melden voor de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn. De bandleden repeteerden in de studio van Leidsche Rijn College waar ze een oproepje voor de wedstrijd zagen hangen. Ze namen meteen de publieksprijs mee naar huis!

De band Mayday is ontstaan uit de Talentklas van Leidsche Rijn College en trad sindsdien veelvuldig op in de wijk, op het CampusFestival van Cultuur19 en bij de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn. In 2020 namen ze met KLUB19 een eigen videoclip op.

De band The Spacemen heeft in 2022 meegedaan aan de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn en is hier met de publieksprijs vandaan gegaan.

Off the Grid
Mayday

Hieronder zie je het programma waar leerlingen eerder uit konden kiezen. Ieder jaar is het aanbod iets anders, maar voor elk schooljaar maken we er een vol en gevarieerd programma van! Je kunt hierbij denken aan programma’s als:
Alpha, beta & gamma begeleiding, Archery Attack, Bandcoaching, Bootcamp, Boksen, Bossaball  Beachvolleybal, Boulderen, Chineese taal en cultuur, Creatief schrijven, Dansen, Debatclub, Een kijkje in de ouderenzorg, Escaperoom creëren, Filosofie, Fotografie, Houtbewerken, Juijitsu, Kastelen, Leadership Academy, Media Academy, Mode en materialen, Music Productions, Ondernemers Academy, Open atelier, Papier marmeren (Ebru kunst), Programmeren Academy, Rappers, Robotica Academy, Schaken, Schrijftalent gezocht, Science Academy, Skaten, Spaans, Virtuel DJ.

Honours Trajectum Utrecht (HTU)

HTU is bedoeld voor talentvolle en ambitieuze kinderen die beter willen worden in de Nederlandse taal.

Een keer per week komen we op school twee uur samen. We lezen de krant en we bespreken interessante artikelen. We lezen een boeiende tekst en leren nieuwe woorden. We doen onderzoek naar een bepaald thema, bijvoorbeeld ‘griezelen’. En er is de boekenclub. Zo ontwikkelen HTU-leerlingen belangrijke vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle schoolloopbaan.

HTU ( voorheen Brede School Academy)

Buitenschoolse activiteiten

Ook buiten de normale lessen om is er van alles te doen op het LRC.
Als je gevoel voor drama hebt kun je bijvoorbeeld bij de toneelgroep, of als je je wil inzetten voor een beter milieu kun je de klimaatgroep versterken.
Hieronder stellen een paar van de groepen zich voor.

Naast de talentlessen die we op school geven kun je dus ook hier je talenten inzetten of ontdekken. Naast de groepen die zichzelf hieronder voorstellen in de filmpjes, hebben we ook nog:
Debatclub, Leerlingenraad, Schoolband + crew, Leerlingmentoren, Ambitieclub, Feestcommissie, Leerlinggeleding MR.

Pomutocadaza (Open podium)
Schooltoneel
Literair café
GSA

Werk van leerlingen