lrc.nl

Tweetalig onderwijs (TTO)

TweeTalig Onderwijs havo/vwo: de blik naar buiten én naar binnen
Stel je voor: je hebt examen gedaan en loopt voor de laatste keer door de deur van het Leidsche Rijn College naar buiten. Wat zijn dan de dingen die je nooit meer vergeet aan onze school?
Als school hopen we dat je jezelf en de wereld hebt leren kennen. Dat je hebt geleerd hoe je je blik op de wereld zou omschrijven. En, dat je daarbij ook van andere personen, uit andere culturen en werelddelen, hun blik hebt gezien. Je talent ontdekken doe je niet alleen door naar jezelf te kijken, maar ook door van een ander te leren. Dit kan door middel van tweetalig onderwijs.
Op het Leidsche Rijn College bieden we Tweetalig Onderwijs aan, kortweg TTO. TTO betekent dat je veel van je lessen in het Engels krijgt, maar ook dat de inhoud van de lessen sterk gericht is op het kennismaken met en het begrijpen van verschillende perspectieven op de wereld om ons heen. Door je helemaal te verdiepen in een andere taal en cultuur word je net iets meer uitgedaagd om stil te staan bij wie jij bent: doordat je ziet wat een ander doet en vindt, leer je weer wat meer over jezelf.
Ook in het reguliere programma staan we stil bij jouw blik op de wereld. Bij TTO zetten we net een stapje verder. We starten het komende jaar met klassen TTO op havo en vwo niveau. En, geen zorgen: iedere leerling mag zich hiervoor aanmelden, ook als je op de basisschool nog geen Engels hebt gehad. Het enige wat je mee hoeft te nemen, is je motivatie!

 

Tweetalig onderwijs op het LRC