lrc.nl

Zorgen voor jezelf, de ander en de wereld

Positieve gezondheid

Positieve gezondheid op het LRC

Als school willen wij jullie, de leerlingen, laten groeien. We willen dat jullie je talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen en kunnen uitvinden wie jullie zijn, willen zijn en willen worden. Jullie hebben hierin zelf de leiding en geven aan wat voor jullie belangrijk is. Uiteraard begeleiden wij  jullie hierin.

Wij hebben als doel dat jullie steeds meer eigen regie kunnen voeren en verantwoordelijkheden kunnen pakken. En dat jullie om kunnen gaan met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Het gaat om een positieve kijk op het leven en het denken in mogelijkheden.  
Als overkoepelend gedachtegoed maken we hiervoor gebruik van de inzichten van Positieve Gezondheid, vanuit het Institute for Positive health.

In Leidsche Rijn hebben wij hierin een mooie partner gevonden in, Indekerngezond (naast de Jumbo foodmarket).   

Presentatie Positieve gezondheid op het LRC

De jeugdtool

Scoor jezelf op elke dimensie en verbind daarna de puntjes. Zie het als een soort röntgenfoto van hoe het op dat moment met je gaat. Er is geen goed of fout en het kan op een volgend moment weer totaal anders zijn. Kijk vooral naar wat er goed gaat en realiseer je dat er veel zaken van invloed zijn op hoe jij je voelt en er dus ook een hoop dingen zijn waar jij zelf wat aan kan veranderen.